19 °C Online jegyek
Finn szauna

Finn szauna

Finn szauna

A szauna testre gyakorolt hatása sokrétű. A magas hőfok hatására (60-110°C, minimum 10-30%-os páratartalom) a bōr vérellátása hatékonyabbá válik.   Mivel a szauna jelentős mértékben szabályozza a vérnyomást , ezért a magasabb vérnyomással rendelkezōknek csak kis mértékben  ajánlatos a használa. (a testhőmérséklete ilyenkor átlagosan 1-2 °C-kal emelkedik.)

A fokozott vérkeringés és a túlmelegedés javíthatja az izmok és ízületek mozgékonyságát vagy csökkentheti a fájdalmat. A magasabb hőfok aktiválja a faggyúmirigyek működését, ami egyben kiüríti a bőrből a méreganyagokat és ezért  jelentős kozmetikai jelentőséggel is bír. A szauna az egyik legismertebb immunerōsítō eljárások közé tartozik ezért nagyon fontos szerepet tölt be a különféle megfázásos betegségek megelőzésében is.

Hatásai: relaxáció, regeneráció, immunrendszer erősödése, általános testi és lelki méregtelenítés.

Finn szauna
Hűsítō medence

Hűsítō medence

A forró szauna után a  test lehűtése elengedhetetlen része a szervezet valamit az immunrendszer erősítésének. Medencébe merüléskor az erek összehúzódnak, a vérnyomás így megemelkedik, és ez szó szerint az erekre értornaként hat. A lehűlés befejezése után kellemes ellazulás következik.

Hatásai: regeneráció, relaxáció, immunrendszer erősödése, általános testi-lelki méregtelenítés.

Nyitvatartás

Csütörtök - Péntek 16:00 - 20:30
Szombat - Vasárnap 11:00 - 20:30

A szaunázás  nem ajánlott:
alkoholfogyasztás után, magas vérnyomásban szenvedőknek, bőr- és légúti betegségben szenvedőknek, valamint szívproblémák, megfázás, influenza, allergiák esetében...stb.

Megosztás a Facebookon Megosztás az X-en
Medencék Tovább Galéria Tovább Árlista Tovább